För att boka hembesök av läkare eller skaffa ett abonnemang. Kontakta oss i appen MobilaDoktorn och kundservice: 010-179 87 00
Kampanj: Boka hembesök av läkare, nu 1 295 kr (ordinarie 2 495 kr) Läs mer »

Eksem i hårbotten

Eksem i hårbotten är en vanligt förekommande hudåkomma som kan orsaka mycket obehag för den som drabbas. Detta tillstånd kännetecknas ofta av klåda, rodnad och utslag i hårbotten, vilket kan leda till att personen känner sig obekväm och självmedveten. Det är inte ovanligt att tillståndet även åtföljs av mjäll, vilket kan förvärra situationen ytterligare. Eksem i hårbotten kan bero på en rad olika faktorer, inklusive men inte begränsat till allergiska reaktioner, hudirritationer eller till och med stress.

Symtom eksem i hårbotten

För att korrekt diagnostisera och behandla eksem i hårbotten är det viktigt att först och främst förstå de underliggande orsakerna. Det kan innebära att man behöver genomgå en detaljerad undersökning av en läkare som kan identifiera eventuella allergener eller andra faktorer som bidrar till tillståndet. Behandlingen kan variera beroende på orsaken och svårighetsgraden av eksemet men kan inkludera allt från receptbelagda medicinska schampon till topikala steroider eller till och med ljusbehandling i vissa fall.

Det är också viktigt att notera att god hygien och rätt hår- och hudvårdsrutiner kan spela en stor roll i hanteringen av eksem i hårbotten. Att undvika starka tvålar och schampon som kan irritera huden ytterligare är ett steg i rätt riktning. Dessutom kan det vara hjälpsamt att hålla hårbotten återfuktad och undvika att klia eller plocka på utslagen, vilket kan leda till infektioner eller försämra tillståndet.

Behandla eksem barn

För de som söker professionell hjälp med eksem i hårbotten eller andra relaterade besvär som utslag, allergier, eller magbesvär, erbjuder Mobila Doktorn en rad tjänster som kan vara till hjälp. Med möjligheten till hembesök av läkare eller läkarbesök på klinik, är det enkelt att få den vård man behöver på ett bekvämt och effektivt sätt. Våra läkare kan hjälpa till med diagnos och behandling av olika åkommor, inklusive hudproblem som eksem och allergiska reaktioner. Vårt team kan också erbjuda rådgivning kring hur man bäst hanterar dessa tillstånd hemma, inklusive tips på hudvård för barn med eksem och hur man undviker allergener.

Sök vård

Mobila Doktorn erbjuder bekväm medicinsk hjälp för olika åkommor, inklusive hudproblem som eksem. Våra tjänster omfattar hembesök, klinikbesök, hälsoundersökningar, behandlingar och vaccinationer. Abonnemang för regelbunden läkaruppföljning finns också. Våra erfarna läkare kan diagnostisera, behandla och ge råd för effektiv symtomlindring.

Vi behandlar dock inte spädbarn under 1 års ålder. För akuta besvär kontakta 1177 eller 112.

Tveka inte att kontakta oss för att boka ett besök om du eller någon närstående behöver medicinsk hjälp för eksem eller andra besvär.

För dem som söker bekväm och tillgänglig vård kan Mobila Doktorn vara ett bra alternativ. Vi erbjuder hembesök av läkare eller besök på klinik för en rad olika hälsoproblem, inklusive eksem. Våra tjänster omfattar även hälsokontroller, behandlingar för specifika tillstånd, vaccinationer inklusive TBE-vaccin, blodprover, receptförskrivning och utfärdande av intyg. Denna heltäckande och individanpassade vård kan göra stor skillnad för dem som upplever eksem och andra hälsoproblem.

För familjer som ofta är i behov av läkartjänster finns möjlighet att teckna ett abonnemang.

Boka hembesök av läkare

För att boka hembesök av läkare, ladda ner appen MobilaDoktorn på din telefon eller kontakta oss på 010-179 87 00. 

För akuta besvär rekommenderar vi att ringa 112 eller 1177.