Uppdaterad 2021-10-15

Sedan i lördags är Mobila Doktorn på plats med en vaccinationsbuss för covid-19 i Bro, Kungsängen och på Ekerö. Bussen kommer att pendla mellan de tre platserna under sommaren och finnas på plats två till tre dagar i veckan på vardera ställe. I Bro finns bussen mitt på torget i Bro centrum, i Kungsängen hittar du den i Kungsängens centrum och på Ekerö vaccinerar du dig vid kommunhuset.

– Vi är glada att kunna hjälpa kommunerna och Region Stockholm i detta viktiga uppdrag. Vår första buss vaccinerar i Södertälje sedan ett par veckor tillbaka och nu har den fått sällskap av buss nummer två. Vi ser att det här verkligen gör skillnad, folk är tacksamma att vi kan komma ut på platser nära dem så de slipper ta sig långa sträckor. Många säger att det är tack vare bussarna som de faktiskt går och vaccinerar sig, säger Johan Kyllerman på Mobila Doktorn.

Under öppningsdagen i Upplands-Bro fick Mobila Doktorns vaccinationsteam besök av kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) och finansregionrådet Irene Svenonius (M).

– Det är ett glädjebesked att vi fått till detta. Vi har haft som mål att 50 procent av alla stockholmare över 18 år ska ha fått minst en spruta innan midsommar. Detta har vi just uppnått – två veckor innan beräknat. Men det räcker inte att ha ett bra genomsnitt utan vi måste se till att folk vaccinerar sig i alla delar av länet, sa Irene Svenonius när en reporter från kommunen besökte vaccinationsbussen. 

Är du inte vaccinerad ännu? Kom gärna förbi våra bussar. Vi svarar på frågor om vaccineringen och kan hjälpa dig om du har problem med att ladda ner appen eller boka tid. Vaccineringen sker på upprag av Region Stockholm.

Hur bokar jag?

Tid för vaccinering i vaccinationsbussarna bokas i appen ”Alltid öppet” som finns för gratis nedladdning till din telefon. Du behöver Bank-ID för att kunna boka. Har du inte möjlighet att boka via appen går det att ringa 1177 för hjälp med bokning.

Schema för vaccinationsbussarna

För aktuellt schema, se information om vaccinationsbussarna på 1177.