Uppdaterad 2021-10-15

Den 29 maj började Mobila Doktorn vaccinera för covid-19 utanför Wasa Sporthall i stadsdelen Geneta i Södertälje, i ett samarbete med Region Stockholm. Hos vaccinationsbussen kan du komma förbi på drop in-vaccination mot covid-19.

Från och med 20 augusti finns även vaccinationsbussen på plats utanför Skärholmen Centrum på fredagar och lördagar.

– Vi har länge haft en dialog med regionen och är väldigt glada att nu kunna hjälpa till och göra det ännu lättare att vaccinera sig på fler platser runt om i regionen. Genom att bussen finns i Geneta och i Hovjö når vi lättare de grupper där andelen vaccinerade är lägst. Vi har också möjlighet att efter hand flytta bussarna till andra områden där det finns ett stort behov av den här lösningen, säger Emma Selfvén, vd på Mobila Doktorn. 

Två sjuksköterskor bemannar de två stationerna i bussen. Utanför bussen finns också en besöksvärd som välkomnar patienterna.

– Vi samarbetar också med den lokala vårdcentralen och är utrustade för att kunna ta hand om eventuella allergiska reaktioner, säger Simon Hellström, medicinskt ansvarig läkare på Mobila Doktorn.

Att vaccinera sig mot covid-19 är helt gratis och Mobila Doktorn följer förstås de riktlinjer för vaccinationsgrupper som finns. Är du skriven i Region Stockholm kan du välja mellan att boka tid för vaccination via appen ”Alltid Öppet” eller komma förbi de mobila vaccinationsbussar som finns i Södertälje och i vissa andra områden och stadsdelar runt om i länet. 

Mobila Doktorns vaccinationsbussar är öppna varje dag från och med lördag och flera veckor framöver, så länge behovet finns. För att vaccinera sig i bussarna behövs varken mobilt bank-ID eller svenskt personnummer.

Schema för vaccinationsbussen

För aktuellt schema och mer information om bussarna, se information om vaccinationsbussarna på 1177.