I lördags började Mobila Doktorn vaccinera för covid-19 utanför Wasa Sporthall i stadsdelen Geneta i Södertälje, i ett samarbete med Region Stockholm. Under de kommande veckorna kan du som är född 1976 eller tidigare komma förbi på drop in-vaccination både här och i Hovsjö.

– Vi har länge haft en dialog med regionen och är väldigt glada att nu kunna hjälpa till och göra det ännu lättare att vaccinera sig i de här stadsdelarna. Genom att bussen finns i Geneta och i Hovjö når vi lättare de grupper där andelen vaccinerade är lägst. Vi har också möjlighet att efter hand flytta bussarna till andra områden där det finns ett stort behov av den här lösningen, säger Emma Selfvén, vd på Mobila Doktorn. 

Två sjuksköterskor bemannar de två stationerna i bussen. Utanför bussen finns också en besöksvärd som välkomnar patienterna. Det går inte att boka tid utan all vaccination sker genom drop in. 

– Vi samarbetar också med den lokala vårdcentralen och är utrustade för att kunna ta hand om eventuella allergiska reaktioner, säger Simon Hellström, medicinskt ansvarig läkare på Mobila Doktorn.

Att vaccinera sig mot covid-19 är helt gratis och Mobila Doktorn följer förstås de riktlinjer för vaccinationsgrupper som finns, vilket betyder att även du som är under 45 år kommer att kunna vacccinera dig lite längre fram. Är du skriven i Region Stockholm kan du välja mellan att boka tid för vaccination via appen ”Alltid Öppet” eller komma förbi de mobila vaccinationsbussar som finns i Södertälje och i vissa andra områden och stadsdelar runt om i länet. 

Mobila Doktorns vaccinationsbussar är öppna varje dag från och med lördag och flera veckor framöver, så länge behovet finns. För att vaccinera sig i bussarna behövs varken mobilt bank-ID eller svenskt personnummer.

Tider och plats
Måndag: Wasa Sporthall, Geneta
Tisdag: Wasa Sporthall, Geneta
Onsdag: Wasa Sporthall, Geneta
Torsdag: Hovsjö Hub, Hovsjö
Fredag: Hovsjö Hub, Hovsjö
Lördag: Wasa Sporthall, Geneta
Söndag: Hovsjö Hub, Hovsjö

Läs gärna mer om vaccinationsbussarna här (extern länk 1177.se).