Genom en riktad nyemission får Mobila Doktorn, som erbjuder läkarbesök i hemmet, ett tillskott om 20,8 miljoner kronor. Nu växlar företaget upp tillväxtplanerna och expanderar både i befintliga och nya städer. 

Mobila Doktorn är Sveriges största vårdgivare inom hembesök och finns idag i landets tio största städer. Med hjälp av kapitaltillskottet ska företaget under 2021 expandera till ytterligare städer, utöka läkarkåren på befintliga orter och växa på företagsmarknaden. 

”Vårdbeteendet i samhället är under stor utveckling, inte minst till följd av pandemin. Allt fler uppskattar att snabbt få besök av en läkare i en trygg hemmiljö istället för att söka vård på akuten eller vårdcentralen vilket ofta innebär lång väntan. Vår ambition är att bygga den nationella infrastrukturen kring hemläkarbesök där vi redan täcker 70 procent av svenska befolkningen. Med en stärkt kassa kan vi accelerera detta arbete för att snart nå ännu fler”, säger Emma Selfvén, vd på Mobila Doktorn.

Mobila Doktorn är verksamt även på företagsmarknaden där man erbjuder friskvård, hälsokoller och sjukvård. Genom att besöka arbetsplatsen istället för att medarbetarna måste ta sig någonstans görs ofta stora tidsbesparingar åt medarbetarna. Tillskottet från nyemissionen ska även stötta satsningen på denna marknad.

”Hälso- och sjukvården för företag har inte riktigt hängt med i utvecklingen trots att det gäller deras viktigaste resurs – medarbetarna. Här ser vi en stor tillväxtpotential genom att erbjuda exempelvis förebyggande hälsokoller på arbetsplatsen men även lättakutvård där medarbetaren befinner sig, oavsett om det är hemma eller på jobbet”, säger Emma Selfvén.  

Mobila Doktorn får genom nyemissionen ett tjugotal nya ägare.

För mer information: 
Emma Selfvén, 070-550 52 67, emma.selfven@mobiladoktorn.se  

Om Mobila Doktorn
Mobila Doktorn är Sveriges största vårdgivare inom hembesök. Företaget grundades av tre läkare med visionen att anpassa vården efter patienterna, istället för att patienterna ska anpassa sig efter vården. Patienter bokar enkelt sitt hembesök på företagets webbsida eller via mobilappen som går att ladda ner gratis på Apple Store och Google Play. Mobila Doktorn erbjuder även vårdtjänster åt företag. För mer information, besök www.mobiladoktorn.se.

Emma Selfvén Mobila Doktorn
Emma Selfvén, VD Mobila Doktorn