Idag har Mobila Doktorns vaccinationsbussar påbörjat ett projekt där vi besöker skolor i områden med låg vaccinationsgrad för att erbjuda vaccinering mot covid-19 för de elever som är intresserade. Först ut var Moraberg Gymnasium i Södertälje där en tredjedel av eleverna valde att ta vaccinet redan idag.

Rektor Susanne Jedenborg berättar i ett inslag av SVT om att skolan erbjudit tydlig information om vaccinet och covid-19 och att intresset från eleverna att få ta vaccinet varit högre än väntat.

Förutom Moraberg Gymnasium besöker vaccinationsbussen även Tälje Gymnasium i Södertälje och Upplands-Bro Gymnasium.

Vaccinationsbussarna ökar tillgängligheten av vaccin

Under sommaren har Mobila Doktorns vaccinationsbussar vaccinerat över 20 000 personer mot covid-19. Vaccinationsbussarna gör det möjligt att tillgängliggöra vaccinering på flera platser och att snabbt kunna omlokalisera när behoven ändras.

Tillsammans med Region Stockholm har vi fokuserat på områden med låg vaccinationsgrad. Hittills har våra mobila vaccinationsmottagningar varit i Bro, Kungsängen, Ekerö, Södertälje och Skärholmen.

Vaccinationsbussarna har erbjudit drop-in av vaccinationstider och även välkomnat personer som saknar BankID eller ett svenskt personnummer för att öka tillgängligheten till vaccin ytterligare.

Vill du se var vaccinationsbussarna befinner sig? Läs mer om var och när du kan besöka oss hos 1177.

Läs också:
Vaccinationsbussar på plats i Södertälje och Skärholmen
Vaccinationsbuss för covid-19 i Bro, Kungsängen och på Ekerö